Informație de contact

Suport informațional:

1310

+373 22 270-044

Program de lucru: luni - vineri, 08:00 - 17:00

Comunicat

19 Mai 2022
Pe 19 mai curent, Biroul Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și Combaterii Terorismului din cadrul Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei” în comun cu formatorii Centrului Antiterorist al SIS, au desfășurat un curs de instruire cu specialiștii serviciilor operaționale din Centrele de Poștă cu tematica: ”Aspecte practice privind evaluarea riscurilor în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului prin prisma Î.S. ”Poșta Moldovei”.
 
În cadrul procesului de instruire, participanților le-au fost prezentate și abordate mai multe tematici ce vizează identificarea potențialelor riscuri de securitate și mecanismele în colectarea și prelucrare a datelor despre situații de risc cu tentă de spălarea banilor și finanțare teroristă, precum și dezvoltarea capacităților de reacție optimă și în circumstanțe excepționale.
 
Măsura se înscrie în șirul de acțiuni ale Biroul Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și Combaterii Terorismului al Î.S. ”Poșta Moldovei” în conformitate cu planul de instruire pentru anul 2022, orientate spre dezvoltarea și eficientizarea procedurilor de reacție, a standardelor de operare la nivel instituțional cu obiectivul de motivare a angajaților pentru oferirea serviciilor de calitate și dobândirea abilităților în soluționarea optimă a situațiilor problematice.
 
În cadrul ședinței, cu participarea conducerii, au mai fost abordate segmente importante din activitatea subdiviziunilor întreprinderii, acordându-se atenție sporită cadrului legal cu incidență în domeniul prestării serviciilor poștale și financiare, normelor de securizare specifice obiectelor întreprinderii.